Breukelen Vechtvoorde dronefoto plangebied.

Vechtvoorde

Bijzonder woonproject op een bijzondere locatie

Dicht tegen de dorpskern van Breukelen ligt Vechtvoorde: een bijzonder woonproject op een al even bijzondere locatie.

Over Vechtvoorde Breukelen

Vechtvoorde is in zowel de architectuur, detailleringen als materialisatie geïnspireerd op het industriële verleden. Met de ontwikkeling van Vechtvoorde is binnenstedelijk een verjaard kantoorgebouw gesloopt, de grond gesaneerd en een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Het plan wordt met respect voor de historie, omgeving en het nabij gelegen Natura 2000-gebied ontwikkeld.

Breukelen Vechtvoorde woningen aan het water.

Unieke woningen aan de Vecht

Het appartementengebouw is met zijn roodbruine metselsteen en hoge kozijnen geïnspireerd op Insulinde, een in 1890 opgerichte melkfabriek. De tien grondgebonden loft-woningen aan de zijarm van de Vecht sluiten op het gebouw aan als opgetrokken pakhuizen - het Heerenhuis ernaast staat symbool voor het beheerdershuis. Dichter bij de Vecht staan vijf villa’s, waarvan er eentje is uitgevoerd als twee-onder-een-kap. De villawoningen zijn ontworpen in Vechtse stijl en herinneren aan het rijke verleden van de buitenplaatsen in de Vechtstreek.

Breukelen Vechtvoorde buitenruimte.

Duurzaamheid staat centraal

Alle woningen zijn vanzelfsprekend zeer goed geïsoleerd, zijn gasloos uitgevoerd en zijn voorzien van duurzame installaties. Ook is er tijdens de bouw gebruik gemaakt van duurzaam hout. Hemelwater wordt niet geloosd via het riool, maar teruggevoerd naar de Vecht. Ook zijn speciale nestkasten opgenomen in het project om de aanwezige fauna te beschermen. Zowel op energie-, water- als ecologische gebied is in Vechtvoorde veel aandacht voor een beperkende belasting op het milieu.