Over ons

KondorWessels Projecten is een zelfstandige ontwikkelaar binnen VolkerWessels. Ons werk omvat een diversiteit aan gebiedsontwikkelingen, woningbouwprojecten en vastgoedinitiatieven.

Kantoor KondorWessels Projecten buitenzijde
De houten Condor en de raampartij  in de hal van het kantoorgebouw

Wat maakt KondorWessels Projecten zo uniek?

Door met onze creatieve, nuchtere en oplossingsgerichte aanpak te zoeken naar de beste mogelijkheden voor het hele te ontwikkelen gebied. Met aandacht voor historie, omgeving, klimaat, landschap, circulariteit én mobiliteit ontwikkelen wij het gebied tot een prettige leefomgeving. Een plek waar mensen graag wonen, werken én ontmoeten, nu en in de toekomst.

En hoe bereiken we het beste resultaat bij het ontwikkelen van het gebied? Dat is door het samen te doen! Samen met ons enthousiaste team, de omgeving, de gemeente, ontwikkelpartner(s), architecten, beleggers en andere professionals gaan wij de uitdagingen aan en behalen wij resultaten waar we trots op zijn.

Maak kennis met ons team

"Onze projecten spreken voor zich. Laat je inspireren!"

Zijgevel bebouwing KKN 1,2 en 3

Hoe vertalen wij dit in onze aanpak? 

Een mooi voorbeeld hiervan is Buitenplaats Koningsweg in Arnhem. Samen met landschapsarchitect Harro de Jong, kunstenaar Hans Jungerius en architectenbureau MVRDV is het ons gelukt om twee voormalige defensieterreinen te herontwikkelen tot een creatief woon- en werkmilieu. 

Op Buitenplaats Koningsweg hebben wij bestaande bebouwing en nieuwbouw gecombineerd. Camouflage, het opgaan in het landschap, vormde hierbij het uitgangspunt. 

Buitenplaats Koningsweg is een bijzondere en unieke plek geworden waar (tijdelijke) kunst en landschap, wonen en werken, natuur erfgoed en architectuur hand in hand gaan. Zo zijn woon- werkcombinaties gerealiseerd en follies: ‘verstopte’ recreatieve verblijven die een ieder verrast. En voor de 21 nieuwe herenhuizen is gebruik gemaakt van bio-based en circulair bouwmaterieel. 

Inmiddels is Buitenplaats Koningsweg een geweldig thuis voor natuur, cultuur en haar creatieve bewoners. 

Lees meer