Verschillende woningen in Rijndael Nieuwegein

Rijndael

Levendig wonen aan de Utrechtse Waterlinie

Rijndael is onderdeel van de transformatie opgave Rijnhuizen waarbij een bedrijventerrein wordt getransformeerd tot een levendige woonwijk.

Aanzicht vanaf de straat waar kinderen spelen bij nieuwe woningen

Over Rijndael

Er worden circa 2.500 woningen toegevoegd aan Nieuwegein. De nieuwe wijk Rijndael wordt omsloten door de lommerrijke historische bocht van het Merwede kanaal en door de historische gebouwen Kasteel Rijnhuizen en Fort Jutphaas. Een unieke locatie dus, waar wij samen met onze partner BDP Ontwikkeling de komende jaren ongeveer tweehonderd woningen mogen ontwikkelen. Deze woningen worden verdeeld over vier verschillende deelgebieden met ieder een eigen karakter. KonderWessels Projecten is betrokken bij drie deelgebieden.

Aanzicht op een huis met daarvoor een paar waar mensen kunnen wandelen op een pad

Deelgebieden Parklaan, Boomgaard en Buitenplaats

In het deelgebied Parklaan bepalen karakteristieke rijwoningen aan een brede laan de sfeer. Hier komen in ca. tachtig hoek- en tussenwoningen. Wonen in deelgebied Boomgaard betekent landelijk wonen aan het water in het royale groen met zowel private als grote collectieve groene buitenruimtes. De Buitenplaats is ruim opgezet, met een park in het midden én daaromheen elegante woningen met een prachtige en unieke architectuur. Omringd door groen en autoluwe straten komen er vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen. Fase 1 van de Buitenplaats is inmiddels in verkoop.

een rij nieuwbouw woningen waar de avond valt en de lampen aan staan
mensen zijn aan het fietsen en wandelen langs de nieuwbouwhuizen