De verschillende woningen in Beilen van het project Nagtegael vanuit een groene omgeving

Nagtegael

Wonen met vrij uitzicht over de weiden en akkers

Nagtegael is een prachtige woonwijk ten zuiden van het dorp Beilen, in de provincie Drenthe. De nieuwe wijk blinkt uit in zijn grote diversiteit aan type woningen met een mooie ‘jaren-30 uitstraling.

Over Nagtegael

Alle ruim 660 eengezinswoningen worden gekenmerkt door drie begrippen: duurzaam, comfortabel en eigentijds. En omdat vrijstaande, geschakelde en twee-onder-een-kapwoningen elkaar afwisselen, is er voor ieder wat wils. Ook is er veel aandacht besteed aan materiaalgebruik, erfafscheidingen en straatverlichting. Door dit oog voor detail ademt de wijk een hoge woon- en leefkwaliteit.

Nieuwe eengezinswoningen in Beilen
Nieuwe vrijstaande woningen in Beilen
Foto genomen vanaf de waterkant waarbij je het nieuwbouw project Nagtegael kan zien en de groene omgeving

Een duurzame woonwijk

Nagtegael is een ruim opgezette wijk met vrij uitzicht over weiden en akkers. De stedenbouw en architectuur hebben we optimaal in evenwicht gebracht met de bestaande natuur in het gebied. Elementen zoals bestaande houtwallen, bomen en waterstromen zijn door ons in het plan geïntrigeerd. Ook is Nagtegael een duurzame woonwijk. Dat zien bewoners terug in de manier waarop wordt omgegaan met water en energie, maar ook met natuur en ecologie, leefbaarheid en sociale veiligheid.