Bovenaanzicht Maarssenbroek Haagstede

Haagstede Maarssenbroek

Een tuindorp met eigen identiteit

Haagstede wordt de mooiste en meest duurzame tuinwijk van Maarssen. Officieel ligt de wijk in Maarssenbroek, dat samen met Maarsen-dorp deel uitmaakt van Maarssen.

Vooraanzicht Maarssenbroek Haagstede blok 5

Over Haagstede

Het ontwerp van de wijk is gebaseerd op de kenmerkende tuindorp-stijl. Deze stijl komt terug in de aanleg van gezellige sfeervolle pleintjes met veel groen en water, maar natuurlijk ook in het ontwerp van de woningen. 

Voor alle rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen geldt dat ze een kleine voortuin en een relatief grote achtertuin hebben. Ook dát is een kenmerk van tuindorpen. In Haagstede genieten bewoners dus volop van rust en ruimte rondom hun eigen woning. Het groene beeld van de wijk wordt nog eens versterkt door het openbaar groen in de straten, de pleinen en de verschillende waterpartijen.

Vooraanzicht Maarssenbroek Haagstede blok 11

Gasloos, energiezuinig en duurzaam wonen

Ook bijzonder om te noemen is dat bewoners in Haagstede straks gasloos, energiezuinig en duurzaam wonen. Elke woning wordt opgeleverd met hoge isolatiewaarden, een warmtepomp en zonnepanelen. Daar hoort een lage energieprestatie EPC-norm bij van EPC 0,4 voor de appartementen en minimaal EPC=0  voor de overige woningen.