Bartok binnenplaats in Arnhem

Bartok

In het najaar van 2018 is vlakbij de hoofdwinkelstraat van Arnhem het gebouw Bartok opgeleverd.

Binnenplaats van de Bartok waar de gallerij goed te zien in

Bijzondere ontwikkeling

Bartok is tot stand gekomen in een interactief ontwerpproces met de gemeente Arnhem en Barcode Architects. De ontwikkeling betrof de sloop van de bestaande bebouwing inclusief archeologisch bodemonderzoek en bodemsanering. Vervolgens is er maar liefst 9.500 m2 nieuw gebouwd: 62 huurappartementen (met een rechtstreekse toegang tot de achterliggende parkeergarage), een volwaardige supermarkt, twee winkelruimtes en een openbare doorgang naar parkeergarage Rozet. Door de binnenstedelijke ligging was bij de ontwikkeling en realisatie een goede planning, een goede logistieke afstemming én communicatie met zowel omwonenden als de gemeente van groot belang.

Arnhem Bartok buitengevel

Gevel met een rijke diversiteit van elementen

Bartok valt op door haar eigentijdse architectuur waarbij de gevel door een rijke diversiteit van elementen een duidelijke eigen identiteit heeft. Maar niet alleen de buitenkant is uniek. De binnenkant met haar galerijen en binnentuin geven het gebouw een levendig karakter.

Arnhem Bartok buitengevel

OMGEVING

De omgeving rond het Bartokplein was tien jaar geleden nog een verloren gewaand stukje stad. Mede dankzij de komst van Bartok heeft deze uithoek zich nu ontpopt van 'not spot' naar 'hot spot'.