Sem-gebouw Stadscentrum Hoofddorp

Groen licht voor de bouw van Sem!

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning onherroepelijk

Door de positieve uitspraak van de Raad van State eerder deze week, is het bestemmingsplan Hoofddorp Stadscentrum 2 onherroepelijk. De bezwaren tegen de bouw van Sem, waarin o.a. 280 appartementen komen, zijn ongegrond verklaard. Eerder was door de gemeenteraad het bestemmingsplan al vastgesteld en de omgevingsvergunning verleend: beide zijn nu onherroepelijk. Een heel mooie stap, want de woningbehoefte in de gemeente Haarlemmermeer is groot.

Sem
Sem wordt gebouwd in het centrum van Hoofddorp aan de Nieuweweg tussen de Kruisweg en het Raadhuisplein. Deze plek staat ook wel bekend als het Apriscoterrein. Van de 280 appartementen die in Sem komen, worden er 81 aangeboden als koopappartement. De rest van het complex wordt verkocht aan een belegger. De diversiteit van de koopwoningen is groot, de oppervlaktes variëren tussen de 65 en de 120 m² en bevinden zich op verschillende verdiepingen in het gebouw. Naar verwachting start de bouw eind 2024. Rond dezelfde tijd start ook de verkoop van de koopappartementen. Meer informatie over de verhuur van de appartementen en andere ruimtes volgt later.

Parkeren en een daktuin
In Sem komt er een parkeergarage met 213 parkeerplaatsen voor de bewoners en hun bezoekers. Bovenop Sem komt een daktuin van 1.700 m². Hier kunnen bewoners midden in de stad genieten van een mooi stukje natuur.

Sem-gebouw Stadscentrum Hoofddorp

Een levendig plein met winkels en horeca
Op de begane grond van Sem komt 1360 m² aan commerciële en maatschappelijke functies, met terrassen aan het Raadhuisplein. Met de bestaande cafés en restaurants op het plein, het C. en het nieuwe gemeentehuis, vormen zij samen met Sem straks een gezellig en levendig plein – een ontmoetingsplek voor iedereen.

Bezoek de website voor meer informatie en laat je gegevens achter om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rond Sem. 

Bezoek Semhoofddorp.nl