Feestelijke start bouw Haagstede

Bouw nieuwe wijk in Maarssenbroek feestelijk gestart!

De bouw van de duurzame nieuwbouwwijk Haagstede is gestart. Er komen 139 woningen waarvan 48 appartementen en 91 grondgebonden woningen. Het stedenbouwkundig ontwerp is met haar sfeervolle pleintjes, groen en jaren 30 architectuur geïnspireerd op de karakteristieke tuindorpen en tuinwijken uit de vorige eeuw. Kortom, een plek waar toekomstige bewoners heerlijk kunnen wonen.

Viering start bouw Haagstede
Viering start bouw Haagstede

Feestelijke start van de bouw

Woensdagmiddag 19 juni werd de start van de bouw op feestelijke wijze gevierd. Ontwikkelcombinatie Haagstede CV, een samenwerking van KondorWessels Projecten en de Bon Groep, gaf samen met wethouder Frank van Liempdt op symbolische wijze het startsein voor de bouw van de woningen. In het bijzijn van toekomstige bewoners en alle betrokken partijen werd er geproost op dit heugelijke feit. 

“Wij zijn verheugd dat de bouw eindelijk van start kan! Naast nieuwe koopwoningen worden er ook sociale koopappartementen gerealiseerd. Waar ik trots op ben, is dat we hierbij voorrang konden verlenen aan inwoners uit onze eigen gemeente, starters op de woningmarkt en doorstromers uit sociale huurwoningen. Hiermee is Haagstede een mooie toevoeging aan Maarssenbroek.”

Wethouder van Liempdt speecht

Frank van Liempdt Wethouder gemeente Stichtse Vecht

Roy Hasselerharm gaf aan verheugd te zijn dat na de succesvolle verkoop van beide fases, de bouw start en dat Maarssenbroek straks een heel mooi tuindorp rijker is. Haagstede wordt een wijk met een eigen gezicht, groen, gezellig en waar je comfortabel en duurzaam woont!

"We zijn trots dat wij samen met de Bon Groep dit project mogen realiseren en wensen de toekomstige bewoners alvast veel woongeluk!"

Viering start bouw Haagstede

Roy Hasselerharm Directeur KondorWessels Projecten

Meer info over Haagstede kun je lezen op: 

Wonen in Haagstede